plannja_trend_500_w_grooves_pl15_plannja_sinus_18_pl20_stable_03_opt (1)

Stål

Multifunktionelt materiale, der er blevet anvendt i flere århundreder
Stål er en af de mest almindelige metallegeringer i verden, og det består i sin enkleste form af jern og forskellige mængder kulstof.

Stål er et populært materiale og anvendes i mange forskellige sammenhænge blandt andet i byggeprojekter. Stål fremstilles med forskellige kombinationer af legeringsmetaller alt efter hvad det er stålet skal anvendes til.

Varmgalvaniseret stål

Når stål varmgalvaniseres, dypper man metallet i et bad af smeltet zink, hvilket giver stålet en belægning af zink, der efterfølgende danner et zinkoxidlag, som beskytter stålet mod rust. Varmgalvanisering er derfor ofte anvendt som rustbeskyttelse til stålprodukter, der skal bruges i udemiljøer.

Varmgalvaniseret stål er næsten 100% vedligeholdelsesfrit og har en mere grov overflade end eksempelvis den rustfrie version, der har en mere glat overflade.

Hvis der bestilles stålprodukter fra Plannja, er der de varmgalvaniserede og produceres desuden med en ekstra overfladebehandling i form af en Hard Coat-belægning.

Plannja 220107-005831_high_
Rustfri stål - Ruukki

Rustfrit stål

Rustfrit stål er en betegnelse for en bred vifte af stål-varianter, der indeholder minimum 12% chrom. Legeringen med chrom gør, at stålet danner en tynd, passiv hinde af uopløselige oxider på overfladen, hvis blandt andet er med til at gøre stålet modstandsdygtigt over for korrosion.

Rustfrit stål har et blankt udseende og er nemt at vedligeholde.

Dokumentation for rustfrit stål fra Ruukki

Stål
Materialetykkelse (mm) 1,0 (Liberta & Lamella) │ 1,0 (Liberta & Lamella) │ 0,5 (Designprofiler)
Korrisionsklasse C4
Stålkvalitet 304 │304, 316L │304, 316L
14567_c-plannja-trend-pl01-no_6658

Vi står klar til at hjælpe

Hos AB Byggeprofiler hjælper vi med at klæde de danske bygninger på i eksklusive produkter til tag og facade, der både beskytter din bygning og giver den et flot udtryk. Vi sørger for at finde den bedste løsning til lige netop dit projekt gennem professionel og personlig rådgivning fra vores team af eksperter.

Vi vil gerne have, at du har så stor frihed til at være kreativ som muligt. Derfor har vi sørget for at have et bredt udvalg af produkter, der kan give din bygnings tag og facade lige netop det udtryk, du leder efter. Dette udvalg inkluderer blandt andet: profiler, tagrender, kassetter, strækmetal, inddækninger og sandwichpaneler.

Kontakt os allerede i dag og lad os hjælpe dig i gang med dit næste byggeprojekt.